+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Amsterdam.

Senior Beleidsadviseur Diversiteit Amsterdam

Solliciteer nu
Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)

BMC

  • Gecontroleerde werkgever
  • Werving en selectie
BMC

Gevraagd

  • 32 - 36 uur
  • Universiteit of hoger
  • Senior

Aanbod

  • Detachering / Vast contract
  • Pensioenregeling, Reiskostenvergoeding

Vacatureomschrijving

Gemeente Amsterdam streeft naar een inclusieve stad waarin iedere Amsterdammer onafhankelijk van herkomst, religie, leeftijd, beperking, seksuele oriëntatie of gender de ruimte heeft zichzelf te zijn. Om deze doelstellingen te realiseren breidt de afdeling Diversiteit zich uit en is de gemeente Amsterdam op zoek naar een senior beleidsadviseur Diversiteit.

Als senior adviseur Diversiteit ben je verantwoordelijk voor het vormgeven en (laten) realiseren van beleid op het gebied van antidiscriminatie en emancipatie binnen de gemeente Amsterdam. Je weet actualiteiten in de stad, maatschappelijke trends en onderzoeken te duiden, je schrijft beleidsstukken en adviseert het management en bestuur over verschillende vraagstukken rondom de opgaven van inclusie en antidiscriminatie. Je bent sparringpartner en adviseur en anticipeert, agendeert en denkt mee op alle niveaus. Je legt strategische keuzes voor aan het college van burgemeester en wethouders, geeft richting, en stelt daarin kritische vragen. Daarnaast ben je accounthouder voor subsidierelaties, het belangrijkste sturingsinstrument voor het realiseren van de beleidsdoelen. De afdeling heeft te maken met strategische, maatschappelijke vraagstukken, en kent ook veel ad-hoc vragen. Daarom zoekt de afdeling een bewezen senior adviseur en organisatietalent die hoofd en bijzaken kan scheiden, goed is in prioriteren en ervaring heeft met complexe maatschappelijke vraagstukken. Je geeft sturing aan thematische dossiers en begeleidt daarin medior en junior adviseurs. Je zoekt proactief de samenwerkingen op met andere teams, afdelingen, partners en stakeholders en hebt expertise over vraagstukken op het gebied van antidiscriminatie, emancipatie en/of inclusie.

Dit doe je op een gemiddelde werkdag

  • Je adviseert het college van B&W op een aantal complexe dossiers. Hiervoor:
    • - volg je de landelijke, regionale en lokale ontwikkelingen en onderhoud je contacten met relevante organisaties en (kennis)instituten. Op basis van deze inhoudelijke expertise weet je een visie te ontwikkelen en te adviseren op het te voeren beleid.
    • - doe je concrete voorstellen voor beleidsstukken, acties en projecten die voortvloeien uit de ambities van het college van burgemeester en wethouders op tactisch en strategisch niveau, gericht op de middellange termijn.
    • - onderhoud je intern en extern relaties op strategisch / tactisch niveau. 
    • - begeleid je medior en junior adviseurs in hun advisering en accountmanagement. 
    • - schrijf je bestuurlijke stukken en voer je zelf regie over het behalen van de bestuurlijke planning achter de te doorlopen processtappen. Denk hierbij aan het schrijven van raadsbrieven ter beantwoording van moties of raadsvragen, of collegevoordrachten ter besluitvorming voor een nieuw project of subsidie. 
    • - operationaliseer je bestuurlijke keuzes in plannen waarmee je sturing geeft aan de beleidsmatige en projectmatige activiteiten. Hierbij ga je coalities aan binnen de gemeente en met relevante partijen in de stad.
    • - verzorg en monitor je de financiële en operationele voortgang van de uitvoering en rapporteer je hierover aan het management en bestuur.
  • Je bent accounthouder voor subsidiepartners en verantwoordelijk voor het subsidieproces van aanvraag tot vaststelling.
  • Je onderhoudt een netwerk in de stad en fungeert als aanspreekpunt voor organisaties uit het veld. Je hebt bij voorkeur relevante contacten bij G4-gemeenten en het Rijk.
  • Je bent aanspreekpunt voor afdelingsoverstijgende opgaven op het gebied van Diversiteit. Vanuit deze hoedanigheid neem je deel aan werkgroepen en projecten. 
  • Je bent sparringpartner voor collega’s.


Gevraagd

- WO werk- en denkniveau

- Uitstekende uitdrukkingsvaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

- Minimaal 5 jaar werkervaring als beleidsadviseur, bij voorkeur in een complexe, grootstedelijke context.

- Minimaal 5 jaar ervaring in het sociaal domein vanuit een gemeentelijk opdrachtgevende rol.

- Minimaal 5 jaar ervaring met bestuurlijke advisering, bij een overheidsinstantie. 

- Minimaal 3 jaar ervaring met subsidiebeheer en inkoopprocessen en -procedures.



Aanbod

Arbeidsvoorwaarden

Kom je de afdeling Diversiteit versterken (32-36 uur per week) dan kun je rekenen op onderstaande arbeidsvoorwaarden. 

  • Een bruto maandsalaris van max. € 6.777,- op basis van een 36-urige werkweek afhankelijk van de kennis en ervaring die je meebrengt. 
  • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, met daarna de mogelijkheid op een overeenkomst voor onbepaalde tijd als je op dit moment nog geen, of een tijdelijke, arbeidsovereenkomst hebt bij de gemeente Amsterdam. 
  • Ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Het interne opleidingscentrum, de Amsterdamse School, biedt verschillende opleidingen, ontwikkeltrajecten en begeleiding in het werk waardoor je jezelf kan blijven uitdagen. 
  • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van jouw salaris dat je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld extra pensioenopbouw of extra verlofdagen.
  • Een pensioenregeling bij ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.
  • Een reiskostenvergoeding van € 0,10 per kilometer, tot 45 kilometer enkele reis woon-werkafstand voor het aantal dagen dat je op kantoor werkt en/of een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per werkdag dat je thuis werkt. 
  • Een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering. 
  • Een mobiele telefoon en laptop. 
  • Hybride werken: in deze functie kun je deels thuis en deels op kantoor werken.
  • Een kantoorlocatie in het centrum van Amsterdam, met uitzicht op de grachten.

Nieuwsgierig naar alle arbeidsvoorwaarden? Bekijk de Personeelsregelingen Gemeente Amsterdam (PGA).



Bedrijfsomschrijving

We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega’s zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega’s, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad. We streven daarbij naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam. Dus wie jij ook bent: bij ons ben je van harte welkom! De afgelopen jaren heeft Amsterdam een visie document amsterdam een stad uit duizenden en een programma opgezet om discriminatie te bestrijden en emancipatie en verbinding verder te bevorderen. De afgelopen jaren heeft de gemeente Amsterdam ook onderzoeken laten uitvoeren op het gebied van Diversiteit en Inclusie binnen de eigen organisatie. Bureau Inclusie en Diversiteit geeft uitvoering aan de aanbevelingen uit deze onderzoeken en adviseert, stimuleert en ondersteunt management en medewerkers om samen te werken aan een inclusieve en diverse organisatie waarin de Amsterdammer zich herkent.

De werving en selectie voor deze vacature wordt uitgevoerd door BMC. Ben je enthousiast of heb je nog vragen? Neem contact op met:

Drohn Tewari via [email protected] / 06 - 83 49 62 46 of Laila Karim via [email protected] / 06 - 59 15 26 55 of Hilde Weerts via [email protected] / 06 - 46 03 40 76.

We vertellen je graag meer!

Het eerste gesprek is digitaal met Hilde Weerts (consultant van BMC). Het vervolggesprek vindt plaats op het stadhuis van de gemeente Amsterdam.

Wacht niet te lang met reageren, wij gaan gedurende de looptijd van de vacature in gesprek met mogelijke geschikte kandidaten.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in