+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Amsterdam.

Strategisch Beleidsadviseur | UWV Amsterdam

Solliciteer nu
Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)

Colourful People

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • Fulltime
  • Senior

Aanbod

  • Vast contract
  • 5.737 - € 7.584 p/m
  • Eindejaarsuitkering

Vacatureomschrijving

UWV zoekt een Strategisch Beleidsadviseur met flair en visie! Ben jij die scherpe denker die klaarstaat om het verschil te maken in de wereld van sociale zekerheid?

Als kernspeler binnen Strategie, Beleid & Kenniscentrum ga je aan de slag met grote, uitdagende dossiers op het snijvlak van beleid en uitvoering. Je duikt diep in thema's zoals sociaal-medisch beoordelen en arbeidsmarktbeleid. We zoeken een daadkrachtige generalist, met een neus voor politiek-maatschappelijke verhoudingen. Ervaring binnen beleidsvorming? Top! Kennis van arbeidsmarktbeleid en sociale zekerheid? Nóg beter! Als je denkt dat je de ideale kandidaat bent voor deze dynamische rol met impact dan spreken we je graag!

Strategie, Beleid & Kenniscentrum (SBK)

De Directie SBK vervult een sleutelrol binnen UWV; SBK is namens UWV dé contactpersoon voor het ministerie van SZW, is strategisch adviseur van de Raad van Bestuur en kennisautoriteit voor uitvoering en beleid op het terrein van sociale zekerheid. SBK bevordert de uitvoerbaarheid van beleid en stemt met SZW af over de beleidsopdrachten aan UWV. Ook voert SBK regie op de strategievorming en het interne beleid van UWV en is verantwoordelijk voor de doorvertaling van beleidsopdrachten naar de divisies van UWV. Daarnaast adviseert SBK de Raad van Bestuur vanuit strategische perspectief en (wetenschappelijke) kennis over effectiviteit van beleid en uitvoering.

SBK kent naast het Kenniscentrum 4 beleidsafdelingen. De afdelingen Inkomen en Werk adviseren de Raad van Bestuur op de kerntaken van UWV: het verstrekken van uitkeringen (afdeling Inkomen) en de re-integratie van werkzoekenden (afdeling Werk). De nieuw te vormen afdeling dienstverlening en handhaving, richt zich op onder meer op het toepassen van de menselijke maat bij de dienstverlening en handhaving van UWV. De afdeling P&C neemt de regie en adviseert op de UWV brede thema’s op het terrein van werkgeverszaken, gegevens, ICT en de afspraken met het ministerie in de P&C cyclus.

De functie en verantwoordelijkheden

De directie Strategie, Beleid en Kenniscentrum (SBK) van UWV zoekt een strategisch beleidsadviseur op het terrein van sociaal medisch beoordelen. Als strategisch beleidsadviseur vertaal je relevante ontwikkelingen op het brede terrein van Arbeidsmarktbeleid en Sociale Zekerheid naar beleidsadviezen ten behoeve van de Raad van Bestuur, UWV-directeuren en ministeries. UWV kampt momenteel met grote achterstanden in het beoordelen van aanvragen van arbeidsongeschiktheidsuitkeringen (WIA). Met het ministerie van SZW, de betrokken divisies van UWV, sociale partners en andere stakeholders worden nu beleidsvoorstellen uitgewerkt om deze achterstanden weg te werken. Binnen SBK werkt een beleidsteam van circa 6 personen aan deze beleidsopties. SBK zoekt nu versterking van dit team in de functie van Strategisch Beleidsadviseur wat een senior coördinerende rol is.

Als Strategisch Beleidsadviseur zit je ‘dicht op de politiek’. Daarnaast vervul je binnen en buiten SBK een coördinerende, aanjagende rol op het gebied van het Sociaal Medisch Beoordelen. Je onderhoudt relaties met o.a. ministeries, ketenpartners, koepelorganisaties, sociale partners, adviesorganen en met je collega’s binnen SBK en UWV. Tot de taken behoren verder het voeren van regie op uitvoeringstoetsen bij wetgeving, het opstellen van bestuurlijke reacties namens UWV, input leveren voor kamerbrieven en het leveren van bijdragen aan jaarplannen.

De dossiers waar je op wordt ingezet zijn groot, complex met een hoge doorloopsnelheid en grote politieke en uitvoeringstechnische impact. Ze hebben alles te maken met de achterstanden waarmee het UWV momenteel kampt. Vaak zijn er bij deze dossiers meerdere adviseurs en partijen betrokken waarbij je een coördinerende, stimulerende en gezaghebbende rol vervult. Je moet in staat zijn je binnen korte tijd de vaak ingewikkelde materie eigen te maken en daarbij ook een plan kunnen maken hoe het aan te pakken. Daarbij verwachten wij een generalistische insteek, die zich uitstrekt over meerdere beleidsterreinen. Een ruime ervaring op het gebied van beleidsvorming is een vereiste. Uiteraard ben je in staat nieuwe ontwikkelingen te signaleren en acties hierop te initiëren.

Het profiel:

  • Je hebt een afgeronde wetenschappelijke opleiding.
  • Je bent een generalist met advieservaring in beleidsfuncties binnen de overheid of vergelijkbare uitvoeringsorganisaties.
  • Je bent flexibel, resultaatgericht en in staat om met creatieve oplossingen te komen.
  • Je hebt gevoel voor politiek-maatschappelijke verhoudingen en kunt van buiten naar binnen kijken. Daarbij is het een pre als je al kennis hebt van (de uitvoering van) arbeidsmarktbeleid en sociale zekerheid en je bent in staat anderen daarin mee te nemen. Kennis van sociaal-medisch beoordelen en WIA is aanbevolen
  • Je bent in staat je snel te verdiepen in verschillende dossiers en verbinding te leggen met aanpalende dossiers.
  • Je neemt zelf initiatief en werkt resultaatgericht aan jouw dossier.

Wij bieden:

Een zeer interessante en afwisselende functie in een dynamische omgeving op het snijvlak van beleid en uitvoering met ruime ontwikkelingsmogelijkheden. De functie van Strategisch beleidsmedewerker A is ingedeeld in functiegroep 12 (€ 5.737,76 – €7.584,20 plus vakantiegeld en eindejaarsuitkering van 8,33% – inschaling op basis van relevante werkervaring). De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO van UWV.

UWV biedt naast een uitdagende baan uitstekende arbeidsvoorwaarden. Zoals een goed salaris, een dertiende maand, een keuzeplan arbeidsvoorwaarden, een goede pensioenvoorziening en aantrekkelijke regelingen voor opleiding en ontwikkeling.

SBK biedt je een uitdagende, zelfstandige functie met eigen verantwoordelijkheden binnen een snel veranderende organisatie. Daarnaast stimuleert SBK je in je professionele en persoonlijke ontwikkeling en biedt je volop ruimte om je loopbaan vorm te geven.

Solliciteren:

Het UWV laat zich in deze procedure begeleiden door executive searchbureau Colourful People. Je kunt solliciteren door je cv (in pdf) uiterlijk 21 januari te uploaden via . Bij voldoende geschikte kandidaten sluiten we de procedure eerder. Voor direct contact of vragen over deze functie kun je spreken met mr. René F. Burgler, senior partner bij Colourful People, via via de button "Solliciteer nu" op deze pagina. of via 06 28 57 54 36.

UWV wil een afspiegeling zijn van de maatschappij, immers het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit van alle medewerkers en hun dienstverlening. Om net zo divers te zijn als de cliënten waarvoor we werken, zijn we op zoek naar een collega die divers is door haar/zijn inzetbaarheid, opleiding, gender, leeftijd en/of culturele achtergrond.

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in