+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Haarlem.

Beleidsadviseur Landbouw en Omgevingsbeleid (ZZP Mogelijk) bij Provincie Noord-Holland Haarlem

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Abilitec

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • 24 - 28 uur
  • HBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior

Aanbod

  • Freelance
  • 5.000 - € 6.000 p/m

Vacature in het kort

Als contractpartner van de Provincie Noord Holland, hebben we een unieke positie om boeiende projecten te bemensen. Je krijgt de kans om cruciale onderwerpen aan te pakken, zoals kringlooplandbouw en het beschermen van landbouwgrond. Deze rol biedt een omgeving en de mogelijkheid tot gedeeltelijk thuiswerken. Nieuwsgierig om meer te leren? Duik dieper in de details!
 

Volledige vacaturetekst

Als contractpartner van de Provincie Noord Holland, zijn wij in de gelegenheid om prachtige projecten te bemensen! In dit geval zijn we op zoek naar een Senior beleidsadviseur om uitvoering te geven aan een rapport dat in 2023 is opgesteld gericht op landbouw en omgevingsbeleid. Aan jou de taak om een aantal essentiële onderwerpen op te pakken. Het gaat om thema’s zoals kringlooplandbouw, beschermen van landbouwgrond, overgangszones, multifunctionele landbouw, natuurinclusief, vergroten bouwblok, gezonde leefomgeving.


Waar ga je werken en wat ga je doen?

Je komt te werken binnen de Directie Beleid bij de provincie Noord-Holland. De directie Beleid maakt realistisch, uitvoerbaar beleid op diverse gebieden, zoals duurzame ruimtelijke ontwikkeling, waterbeheer, milieu, regionale economie en monumentenzorg. Binnen deze gebieden spelen altijd meerdere belangen. De provincie zorgt voor samenhang en houdt rekening met de verschillende belangen. De beleidsadviseur wordt onderdeel van het team Agro & Food dat bestaat uit 8 personen. Het team landbouw werkt nauw samen met het PPLG-team en het team Ruimtelijke Ordening en juristen.

De provincie Noord-Holland heeft in 2023 een rapport laten opstellen waarin de landbouwonderwerpen in de huidige Omgevingsverordening zijn geanalyseerd en er aanbevelingen zijn gedaan voor actualisatie. De provincie wil op dit moment uitvoering geven aan dit rapport. Tevens zijn er trends en ontwikkelingen die impact hebben op landbouw en omgevingsbeleid, zoals de transitie van de landbouw en het Provinciaal Plan Landelijk Gebied (PPLG). Het gaat om thema’s zoals kringlooplandbouw, beschermen van landbouwgrond, overgangszones,  multifunctionele landbouw, natuurinclusief, vergroten bouwblok, gezonde leefomgeving.  


Wat worden je taken en verantwoordelijkheden?
  • Concrete tekstvoorstellen voor actualisatie van de omgevingsverordening, die tot stand komen in overleg met stakeholders (met name de agrarische sector en gemeenten), af
    te stemmen met collega’s van de sectoren RO en Juridische Zaken. De (senior) beleidsadviseur landbouw en omgevingsbeleid heeft regie op het gehele proces dat resulteert
    in de tekstvoorstellen.
  • Concrete uitwerking van beschermen landbouwgrond in NoordHolland (afwegingskader, kaart, beleid en tekstvoorstel voor de Omgevingsverordening in navolging van  landelijke voorstellen) op te stellen.
  • Beleidsnotitie ruimte voor transitie en agrarische ontwikkeling op te stellen (in de verordening is veel aandacht voor bescherming van natuur, provinciaal landschap en er is een leidraad cultuur en erfgoed. Echter is er behoefte aan een beleidsnotitie die vanuit landbouw aangeeft wat er nodig is in omgevingsbeleid).
  • De beantwoording van statenvragen/ behandeling van moties over landbouw-gerelateerde RO-onderwerpen.
  • De beantwoording van zienswijzen over landbouw-gerelateerde RO-onderwerpen (wijziging van de Omgevingsverordening met een ter inzage legging is in de planning, dat zal leiden tot zienswijzen).
  • Memo’s’ opstellen voor o.a. bestuurders.
  • Het behandelen van vragen over initiatieven van ondernemers die niet helemaal passen binnen de Omgevingsverordening, vragen over nieuwe omgevingsplannen van gemeenten etc.
Wat neem je mee aan kennis en ervaring?
  • Je hebt een afgeronde opleiding op hbo/wo niveau
  • Je hebt kennis van en affiniteit met: landbouw, landelijk beleid, bestemmingsplannen, maatschappelijke ontwikkelingen en RO/milieurecht.
  • Je bent goed in het verbinden van doelen en integraal op te pakken.
  • Je bent communicatief sterk en weet goede contact te leggen en onderhouden met andere domeinen in de provincie, maar ook daarbuiten met agrarische sector en gemeenten.
Wat kunnen we je bieden?

  • Een opdracht met verwachte startdatum 1 mei 2024.
  • Tarief tot max 100 euro per uur
  • 24-28 uur per week
  • In loondienst een salaris tot €6.000,- per maand op basis van 40 uur.
  • Een opdracht van 6 maanden met mogelijk 2x een verlenging van een half jaar.
  • Thuiswerken is gedeeltelijk mogelijk.
Wie zijn we en wat doen we voor jou!

Wij zijn Abilitec. Wij geloven in een duurzame, innovatieve en toekomstbestendige technieksector. Samen met professionals en opdrachtgevers werken we aan een samenleving waar technologische ontwikkelingen elkaar snel opvolgen. Goed maakt voortdurend plaats voor beter. Immers, huidige praktijken kunnen in een decennium achterhaald zijn. Net als kennis en ervaring.

Het is onze ambitie te werken aan de groei van opdrachtgevers en professionals. Door opdrachtgevers te voorzien van energieke, daadkrachtige professionals die het verschil maken. Professionals bieden we uitdagende opdrachten en projecten te bieden die passen bij hun wensen en ambities. Onze recruiters en accountmanagers helpen jou bij het maken van de volgende stap in jouw technische carrière. Door ons uitgebreide netwerk aan contacten kunnen we jou de ideale baan aanbieden. Of het nu gaat om een vaste baan of een uitdagend project we hebben altijd passend werk. Meer weten? Onze recruiters en accountmanagers helpen je graag verder met “your next step in tec”.

Heb je vragen over deze vacature en wil snel persoonlijk contact? Neem dan contact op met Niels UIt de Bulten per e-mail via de button "Solliciteer nu" op deze pagina. of bel +316-20763625.

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in