+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Haarlem.

Beleidsadviseur kringlooplandbouw (ZZP Mogelijk) bij Provincie Noord-Holland Haarlem

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Abilitec

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • 24 - 28 uur
  • HBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior

Aanbod

  • Freelance
  • 5.000 - € 6.000 p/m

Vacature in het kort

Als contractpartner van de Provincie Noord Holland, bieden we een unieke kans aan een Senior beleidsadviseur om bij te dragen aan de ontwikkeling van het provinciaal landbouwbeleid, met een focus op kringlooplandbouw. Je werkt binnen een directie aan het realiseren van duurzame doelen in de agrarische sector. Deze opdracht biedt flexibiliteit in werktijden en de mogelijkheid tot gedeeltelijk thuiswerken, naast een aantrekkelijk tarief en de kans op verlenging. Nieuwsgierig om meer te leren? Duik dieper in de details!
 

Volledige vacaturetekst

Als contractpartner van de Provincie Noord Holland, zijn wij in de gelegenheid om prachtige projecten te bemensen! In dit geval zijn we op zoek naar een Senior beleidsadviseur. De provincie Noord-Holland heeft een veelzijdige en sterke agrarische sector. De beleidsvisie van kringlooplandbouw naar een vertaling voor de verschillende land- en tuinbouwsectoren vraagt om een nadere uitwerking binnen het provinciaal landbouwbeleid. 


Waar ga je werken en wat ga je doen?

Je komt te werken binnen de Directie Beleid bij de provincie Noord-Holland. De directie Beleid maakt realistisch, uitvoerbaar beleid op diverse gebieden, zoals duurzame ruimtelijke ontwikkeling, waterbeheer, milieu, regionale economie en monumentenzorg. Binnen deze gebieden spelen altijd meerdere belangen. De provincie zorgt voor samenhang en houdt rekening met de verschillende belangen. De beleidsadviseur wordt onderdeel van het team Agro & Food dat bestaat uit 8 personen. Het team landbouw werkt nauw samen met het PPLG-team en het team Ruimtelijke Ordening en juristen.

Nederland, en dus ook Noord-Holland, staat voor talrijke maatschappelijke opgaven, ook voor de landbouw. Denk hierbij aan biodiversiteitsherstel, tegengaan van en omgaan met klimaatverandering, omschakelen naar een circulaire economie, verbeteren van lucht-, water- en bodemkwaliteit en het verbeteren van dierenwelzijn. Op veel van deze terreinen worden door overheden, bedrijven en andere maatschappelijke partijen ambitieuze doelen gesteld en verstrekkende (beleids-)veranderingen aangekondigd, zowel in Nederland als internationaal. Van de landbouw wordt een grote bijdrage verwacht aan het realiseren van deze doelen. De provincie Noord-Holland heeft een veelzijdige en sterke agrarische sector. De beleidsvisie van  ringlooplandbouw naar een vertaling voor de verschillende land- en tuinbouwsectoren vraagt om een nadere uitwerking binnen het provinciaal landbouwbeleid. Daarnaast vraagt de transitie van de landbouw en de opgaven in het Provinciaal Programma Landelijk Gebied (PPLG) vanwege natuur, stikstof, water en klimaat om antwoorden op ‘hoe’ de sector deze transitieslag kan gaan maken. Om de PPLG-doelen te bereiken zet de provincie Noord-Holland in op kringlooplandbouw als perspectief voor de landbouw en werkt daarbij samen met het Rijk in pilots en de ontwikkeling van Kritische Prestatie Indicatoren (KPI’s).


Wat worden je taken en verantwoordelijkheden?
  • Kringlooplandbouw concreet te maken (op sector niveau en vanuit de provinciale opgaven) en te implementeren in de gebiedsprocessen van het PPLG 
  • De kringlooplandbouw te verankeren als overkoepelend provinciaal land- en tuinbouwbeleid met als prioritering de verankering in het PPLG (van de startversie van 01 juli 2023 wordt nu gewerkt aan een ontwerpversie PPLG met een bijbehorend Uitvoeringsprogramma voor 5 deelgebieden van het PPLG).
  • De input van kringlooplandbouw in het PPLG en PPLG Uitvoeringsprogramma (concrete tekstvoorstellen) vóór 1 juni 2024 gereed te krijgen (PPLG wordt in Q2 en Q3 in GS en PS behandeld).
  • De kringlooplandbouw concreet in de steigers te zetten in de PPLG-gebieden, samen met de agrarische sectoren (o.a. veehouderij, akkerbouw, vollegrondsgroenteteelt,  glastuinbouw, bollenteelt) en programmamanagers van 5 PPLG-gebieden.
Wat neem je mee aan kennis en ervaring?
  • Je hebt een afgeronde opleiding op hbo/wo niveau
  • Je hebt kennis van en affiniteit met: kringlooplandbouw, landelijk beleid, bestemmingsplannen, maatschappelijke ontwikkelingen en RO/milieurecht.
  • Je bent een expert op het gebied van landbouw en alle initiatieven die hierin genomen worden, met de processen hieromheen. 
  • Je bent communicatief sterk en weet goede contact te leggen en onderhouden met andere domeinen in de provincie, maar ook daarbuiten met agrarische sector en gemeenten.
Wat kunnen we je bieden?

  • Een opdracht met verwachte startdatum 1 mei 2024.
  • Tarief tot max 100 euro per uur
  • 24-28 uur per week
  • In loondienst een salaris tot €6.000,- per maand op basis van 40 uur.
  • Een opdracht van 6 maanden met mogelijk 2x een verlenging van een half jaar.
  • Thuiswerken is gedeeltelijk mogelijk.
Wie zijn we en wat doen we voor jou!

Wij zijn Abilitec. Wij geloven in een duurzame, innovatieve en toekomstbestendige technieksector. Samen met professionals en opdrachtgevers werken we aan een samenleving waar technologische ontwikkelingen elkaar snel opvolgen. Goed maakt voortdurend plaats voor beter. Immers, huidige praktijken kunnen in een decennium achterhaald zijn. Net als kennis en ervaring.

Het is onze ambitie te werken aan de groei van opdrachtgevers en professionals. Door opdrachtgevers te voorzien van energieke, daadkrachtige professionals die het verschil maken. Professionals bieden we uitdagende opdrachten en projecten te bieden die passen bij hun wensen en ambities. Onze recruiters en accountmanagers helpen jou bij het maken van de volgende stap in jouw technische carrière. Door ons uitgebreide netwerk aan contacten kunnen we jou de ideale baan aanbieden. Of het nu gaat om een vaste baan of een uitdagend project we hebben altijd passend werk. Meer weten? Onze recruiters en accountmanagers helpen je graag verder met “your next step in tec”.

Heb je vragen over deze vacature en wil snel persoonlijk contact? Neem dan contact op met Niels UIt de Bulten per e-mail via de button "Solliciteer nu" op deze pagina. of bel +316-20763625.

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in