+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Haarlem.
Laad meer vacatures

Financieel IT-specialist / FinOps-adviseur Haarlem

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Provincie Noord-Holland

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 36 uur
  • HBO of hoger
  • Medior

Aanbod

  • Vast contract
  • 4.816 - € 6.809 p/m
  • Opleidingsbudget

Vacature in het kort

Dit is jouw kans om deel uit te maken van een ambitieuze transitie op het gebied van finance en IT binnen een vooruitstrevende organisatie. Als FinOps-adviseur speel je een cruciale rol in de bouw van een omvangrijk cloudplatform, waarbij je de kostenbewaking voor je rekening neemt. Je werkt in een omgeving waar innovatie voorop staat en waar je de mogelijkheid krijgt om mee te denken vanaf het begin. Bovendien bieden we je een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruim opleidingsbudget en flexibele werklocaties. Klaar voor verandering? Lees verder!
 

Volledige vacaturetekst

Dit is nog eens een uitdagende rol op het snijvlak van finance en IT! Want je hebt als FinOps-adviseur impact op de transitie waar de provincie Noord-Holland middenin zit. Binnen de sector Concern Informatievoorziening en Datatechnologie staan we aan de vooravond van ambitieuze veranderingen. Zoals de bouw van een omvangrijk cloudplatform voor onze ICT-diensten en applicaties. Hoe mooi is het dat jij zorgt dat dit soort ontwikkelingen betaalbaar zijn en blijven?


Jouw baan

Je stapt op het juiste moment bij ons in. Want we beginnen net met de opbouw van de cloudomgeving in Azure. Je denkt dus van begin af aan mee over de inrichting ervan. Waarbij jij focust op de kosten. Je daagt collega’s – onder wie technici, opdrachtgevers en contractmanagers – en leveranciers uit met kritische vragen. Is deze functionaliteit of ontwikkelomgeving nu al nodig? Moet een bepaalde dienst echt 24/7 draaien? Over dit soort zaken spar je om de financiële integriteit te bewaken. Daarvoor voer je ook strategische trendanalyses uit. En stel je monitoring (tagging) in voor de juiste managementinformatie.

Op die manier draag je bij aan het uitvoeren van ICT-gerelateerd financieel risicomanagement en ondersteun je besluitvorming. Ook stel je een meerjarenbeleid op. Net als interne controleprocedures en -richtlijnen, die je ook implementeert. Op basis van interne audits check je of de procedures worden nageleefd en stuur je waar nodig bij. Kortom, in deze uitdagende functie adviseer je over de belangrijke stappen die we de komende jaren zetten. Extra mooi is dat je dat doet bij een organisatie die er maatschappelijk toe doet!


Dit bieden wij
  • Een brutojaarsalaris tussen € 57.791,04 en € 81.712,22 (schaal 11) op basis van 36 uur per week. Dit is inclusief het Individueel Keuze Budget van ongeveer 22% van je brutomaandsalaris, dat je onder meer kunt inruilen voor extra vrije dagen.
  • Een opleidingsbudget van € 5.000,- per 5 jaar.
  • Een jaarlijkse salarisverhoging van 3%, tot aan het einde van je schaal.
  • Een volledige vergoeding van woon-werkverkeer en dienstreizen bij gebruik van ov.
  • Een tegemoetkoming in je ziektekostenverzekering.
  • Een jaarcontract, met de bedoeling je aan het einde van dat jaar een vast contract aan te bieden.
  • Een baan waarbij je samen met je collega’s bepaalt waar je werkt. Deels vanuit huis en deels op onze eigentijdse locatie in het centrum van Haarlem.

En dat is nog niet alles. Lees op waar je als collega bij Noord-Holland verder op kunt rekenen.


Hier ga jij werken

Bij de provincie Noord-Holland werk je aan de toekomst. Elke dag opnieuw zet je je samen met 1.400 collega’s in voor een mooie, plezierige en veilige woon- en werkomgeving voor bijna 3 miljoen Noord-Hollanders. Daarbij gaat het er innovatief aan toe. We stimuleren en faciliteren smart mobility, de energietransitie, grootschalige natuurontwikkeling en de nieuwste technologieën zoals slimme apps. En ook jóuw toekomst staat bij ons centraal. Je krijgt alle ruimte om te kiezen welke kant je op wilt en om je ambities waar te maken. Wij ondersteunen je hierbij. Bijvoorbeeld met een ruim opleidingsbudget en de mogelijkheid om, in overleg, tijdelijk in een ander project te duiken of een initiatief te starten.

De sector Concern Informatievoorziening en Datatechnologie (CID) regisseert de informatiesystemen en ICT-activiteiten bij de provincie. Dat doen we met zo’n 70 bevlogen ICT-professionals. We zijn enorm gemotiveerd om te vernieuwen en werkwijzen te ontwikkelen waarmee we ambities kunnen waarmaken. Daarbij verruilen we op dit moment traditionele projectmanagementmethodieken voor agile-werkwijzen. Jouw team Sourcing, Contractmanagement en Ondersteuning begeleidt en ondersteunt de opgaven bij de vernieuwingsvraagstukken op het gebied van data en digitalisering. Het leuke van werken binnen CID? Ons superdiverse team waarin ieder – vanuit de eigen expertise en passie – graag kennis deelt en elkaar helpt. Kun je je voorstellen hoe inspirerend dat is?


Dit ben jij
  • Goed in het analyseren van data, die je kunt vertalen naar adviezen en acties.
  • Sterk in communiceren: je brengt je boodschap helder over aan interne en externe stakeholders.
  • Goed in werken onder druk en met strakke deadlines.
  • Samenwerkingsgericht: je werkt graag in een team en kunt anderen meenemen in een positieve werkomgeving.

Verder heb je:

  • Hbo-of wo-niveau in een relevante richting, zoals bedrijfseconomie, accountancy of finance, aangevuld met (basis)opleidingen in financieel management en cloudmanagement en -beheer.
  • Ruime ervaring in interne controle, interne audit of riskmanagement.
  • Kennis van financiële analyses, budgettering en rapportage, en ervaring met financiële systemen en software, zoals ERP en Excel.
  • Kennis van financiële wet- en regelgeving en accountingstandaarden.
  • Kennis van kostenmodellen van cloudplatformen.
  • Beheersing van de Nederlandse  in woord en geschrift.
Word onze nieuwe collega

Reageer uiterlijk 5 mei 2024 je cv en motivatie via de sollicitatiebutton. Je kunt je sollicitatie richten aan Jeroen van Els, sectormanager. Vragen over de procedure? Stel ze aan onze collega’s van de Servicedesk Info Personeel, via 023 – 514 56 06.


Of kom eerst de sfeer proeven!

Benieuwd hoe het is om bij CID te werken? En wie je toekomstige collega’s zijn? Kom gewoon eerst eens vrijblijvend kennismaken. 


Goed om te weten
  • Wij werken voor alle Noord-Hollanders. En dat kunnen we het beste doen als wij een afspiegeling vormen van de bevolking van de provincie. Daarom streven wij naar diversiteit in onze teams.
  • Voor een baan bij de provincie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.


Gevraagd

Wil jij weten of je past op deze functie? Ga dan naar onze website om te zien wat wij van jou vragen!
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in