+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Utrecht.
Laad meer vacatures

Backoffice Medewerker | UBO Remediation | Hybride Werken Utrecht

Solliciteer nu
Solliciteer via Werkzoeken.nl
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via Werkzoeken.nl

Yacht

  • Gecontroleerde werkgever
  • Werving en selectie
Yacht

Gevraagd

  • 32 - 40 uur
  • MBO of hoger
  • Junior/Medior/Senior

Aanbod

  • Detachering / Vast contract
  • 2.500 - € 3.000 p/m
  • Pensioenregeling, Reiskostenvergoeding

Vacature in het kort

Voor een grootbank zoeken we mensen die willen helpen met het vaststellen van de uiteindelijk belanghebbenden van hun zakelijke klanten. Je zorgt ervoor dat de informatie klopt en goed wordt opgeslagen. Soms moet je klanten vragen om extra gegevens. Je werkt deels op kantoor en deels thuis. Dit is je kans om deel uit te maken van een belangrijk project en echt iets goeds te doen. Je kunt in mei of juni beginnen. Als jij toe bent aan een verandering, lees dan verder voor alle details.
 

Volledige vacaturetekst

De UBO-regels in de Wwft zijn steeds strenger geworden. DNB eist dat de bank eind dit jaar Wwft-tekortkomingen aanpakt, inclusief identificatie en verificatie van UBO's. Het UBO Remediation programma begon in 2021 om alle zakelijke relaties te scannen; 25% moet nog worden aangepakt. Eigen controles onthulden tekortkomingen in het bijhouden van UBO's. Dit betekent dat eind 2024 meer dan 100.000 organisaties hun UBO's moeten (her)identificeren en verifiëren. Het proces, van klantkennisgeving tot UBO-vastlegging, wordt volledig geautomatiseerd ondersteund, met dossiers gegroepeerd op basis van klantsituaties.

Het project

Voor een van de Nederlandse grootbanken zijn we op zoek naar dossierbehandelaars (en analisten, zie andere vacature). Als Dossierbehandelaar ben je verantwoordelijk voor het vaststellen van uiteindelijk belanghebbenden (UBO) van rechtspersonen en personenvennootschappen die klant van de bank zijn. Jouw rol bestaat uit de beoordeling en de administratieve afhandeling van de door de klant aangeleverde informatie. Uiteraard is hierbij van belang dat de Dossierbehandelaar accuraat te werk gaat.  

Waar ben jij verantwoordelijk voor?

  • UBO-relaties vaststellen bij bestaande zakelijke klanten en de achterliggende organisatiestructuren
  • Vastleggen van jouw onderzoeksresultaten (o.a. de UBO-relaties leggen) met de juiste kwaliteit en binnen de afsproken tijd
  • Per mail/brief benaderen van klanten om hen mee te nemen in het belang van het onderzoek en opvragen van de nodige informatie. 

Voor een deel van de dossiers is een handmatige verificatie van de UBO verklaring van de klant nodig: een controle op de juistheid en volledigheid, bijvoorbeeld aan de hand van het aandeelhoudersregister, of statuten en maat- en vennootschapscontracten van de klant. Naast de verificatie dienen de overwegingen en conclusies te worden vastgelegd. Daarnaast vragen ondersteunende processen handmatige handelingen in de vorm van het nabellen van de klant, het voorbereiding voor eventuele offboarding, of het telefonisch ondersteunen van hulpbehoevende klanten.  

Deze functie komt voor binnen het project UBO remediation dat wordt geleid door klantbelang. Je staat midden in de maatschappij en weet de maatschappelijke en welwillende kant uit te dragen in je dagelijkse werkzaamheden.

Hybride werken | Thuiswerken

Je bent minimaal twee keer per week aanwezig op het kantoor in Utrecht. De overige dagen ben je vrij om vanuit thuis te werken.

Met wie werk je?

Voor dit project wordt een projectorganisatie ingericht. Binnen deze projectorganisatie bestaat momenteel een wervingsbehoefte voor het uitvoeringsteam, namelijk: Dossierbehandelaars UBO en Analisten UBO.

Wanneer begin je?

In mei en juni zijn er instroommomenten.

Ben jij de geschikte kandidaat?

Onze nieuwe collega die de bank wil versterken? En zo het verschil wil maken voor jezelf, de klanten én de maatschappij? We ontvangen graag jouw sollicitatie op deze vacature. Iedereen is anders, en juist de verschillen in mensen helpen ons om een nog betere bank te zijn. Daarom zijn we zijn benieuwd naar wie jíj bent!



Gevraagd

  • Je hebt een afgeronde MBO 4 + of HBO bachelor diploma
  • Ervaring / Affiniteit met zakelijke rechtspersonen / Organisaties lezen en analyseren van rechtsvormen
  • Je bent minimaal 32 uur beschikbaar


Aanbod

Arbeidsvoorwaarden

Naast een arbeidsovereenkomst bij Yacht bieden wij goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden

  • Je ontvangt een bruto maandsalaris tussen €2500 en €3000 o.b.v. 36 uur
  • Bovendien ontvang je een dertiende maand die maandelijks naar rato wordt uitgekeerd
  • Je hebt een werkweek van 36 uur (32 is bespreekbaar)
  • Voor het reizen met het OV en auto ontvang je een reiskostenvergoeding
  • Hybride werken: als je vanuit huis werkt ontvang je een thuiswerkvergoeding
  • € 750 om jouw thuiswerkplek in te richten (bij onbepaalde tijd)
  • Je ontvangt 8,33% vakantiegeld over jouw bruto jaarsalaris
  • Elk volledig kalenderjaar bouw je 5 weken vakantie op
  • Je neemt deel aan diverse (bonus)regelingen, zoals referral bonus van max € 1.500 
  • Toegang tot de Yacht Academy en Good Habits: meer dan 200 opleidingen
  • Ben je 21 jaar of ouder dan neem je deel in onze pensioenregeling

Bij ons kun je profiteren van een groot netwerk en is er ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Daar staan we altijd voor open, of je nu een week, maand of een jaar bij ons werkt, jouw input wordt gewaardeerd.



Bedrijfsomschrijving

Kies je voor Yacht, dan kies je voor een betrouwbare partij met het grootste netwerk binnen het bancaire vakgebied. Dit betekent dat je onderdeel uitmaakt van ons grote kennisnetwerk van Bancaire professionals én dat jij toegang krijgt tot de leukste en meest uitdagende functies bij grootbanken!

Onze nauwe samenwerking met deze grootbanken zorgt ervoor dat wij vacatures als eerste binnen krijgen en hiermee mooie kansen voor jou kunnen bieden. Onze persoonlijke loopbaanbegeleiding en opleidingsmogelijkheden geven jou daarbij het steuntje in de rug dat je nodig hebt om nog verder door te kunnen groeien binnen het bancaire vakgebied én het beste uit jezelf te halen.

 

Het aanbod aan functies is oneindig, zo zijn er zowel mogelijkheden aan de particuliere- als aan de zakelijke kant van de grootbanken, maar kan jij ook jouw ambities achterna in het hypothecaire of verzekerings vakgebied bij verschillende toonaangevende opdrachtgevers. En daarnaast krijg je de unieke kans, om deze functies uit te oefenen bij verschillende grootbanken. Onze missie is de beste match, jouw persoonlijke ontwikkeling en werkgeluk!
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in