+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Amsterdam.
Laad meer vacatures

Adviseur Omgevingscommunicatie Amsterdam

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

ProRail

  • Directe werkgever

Gevraagd

  • 36 uur
  • HBO of hoger
  • Medior

Aanbod

  • Vast contract
  • 4.538 - € 6.622 p/m

Vacature in het kort

Heb jij je sporen verdiend in het communicatievak en wil je bijdragen aan duurzame mobiliteit in Nederland? ProRail zoekt twee communicatieadviseurs in Amsterdam voor uitdagende projecten met een directe impact op de maatschappij. Naast een competitief salaris bieden we een direct vast contract, de mogelijkheid om hybride te werken, inclusief een NS-Business Card of kilometervergoeding, en een aantrekkelijk Individueel KeuzeBudget voor persoonlijke ontwikkeling en extra verlofdagen. Lees verder om te ontdekken waarom deze vacature perfect bij jou zou kunnen passen.
 

Volledige vacaturetekst

Heb jij je sporen verdiend in het communicatievak? Dan ben je bij ProRail, in Amsterdam, misschien wel aan het juiste adres.

Werk om trots op te zijn
Het spoor is heel belangrijk voor de mobiliteit in Nederland: het is een prachtig milieuvriendelijk alternatief ten opzichte van vliegtuig en auto. Voor reizigers en goederen. Minder vliegtuigen voor korte afstanden, en in plaats daarvan meer treinen. Grote infrastructurele projecten met impact op meer dan 1 miljoen reizigers per dag vragen om professionele ondersteuning. Voor zowel interne als externe communicatie. Een proces dat jij als communicatieadviseur van a tot z zorgvuldig regisseert. Van advies over communicatie-inzet tot het schrijven van plannen en de uitvoering ervan. 

Hiervoor draag je onder andere de zorg voor het:
  • Vertalen van strategische doelen naar concrete communicatieplannen.
  • Signaleren van kansen en risico’s voor de organisatie en de opvolging in gang (laten) zetten.
  • Analyseren van issues en daarvoor pragmatische oplossingen aandragen.
  • Op de hoogte blijven van de belangen van stakeholders in de omgeving van de projectwerkzaamheden.
Voor ons team in Amsterdam zoekt ProRail twee adviseurs omgevingscommunicatie, die klaar zijn voor de uitdagingen van de toekomst. Het takenpakket van beide adviseurs is heel divers. Communicatie over de renovatie van stations(-projecten), grote buitendienststellingen, en de bouw van een onderdoorgang. De sluiting van een overweg, of de organisatie van een bewonersavond. Maar ook met issuesmanagement en crisiscommunicatie ben je niet onbekend. Dagelijks werk je daaraan met collega’s van corporate advies, het contentteam, public affairs en woordvoering. Jouw kennis en ervaring zijn cruciaal om van ons werk een succes te maken. Je werkt zowel in stedelijke omgevingen (Amsterdam, Utrecht, Lelystad & Almere) als in de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland aan heldere en effectieve communicatieboodschappen. Als adviseur omgevingscommunicatie zorg je ervoor dat onze activiteiten niet alleen soepel verlopen, maar ook kunnen rekenen op steun en draagvlak bij onze stakeholders. Is duurzame mobiliteit bij jou in goede handen? Dan ontvangen we graag je brief.

Jouw plek
We bieden graag ruimte aan iedereen. Daarbij zien we talent als basis en diversiteit als kracht om samen betere resultaten te behalen. Voor jou als communicatieadviseur is er plek in ons team Publiekscommunicatie & Campagnes. Dit team bestaat uit zo’n 30 collega’s die werken in lokale teams. Dat doen ze vanuit een van de regiokantoren van Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Zwolle en op het hoofdkantoor in Utrecht.

Jouw team werkt vanuit Amsterdam aan projecten in het noordelijke deel van de Randstad, in de regio Randstad Noord. Deze regio omvat zoals gezegd de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland. Vanwege de vele grote nieuwe woningbouwlocaties neemt de vraag naar meer spoorcapaciteit in dit gebied toe. Samen met je collega’s en een woordvoerder verzorg jij de communicatie over activiteiten van ProRail in jullie werkgebied.

Jouw arbeidsvoorwaarden
  • Een brutomaandsalaris tussen € 4.538,- en € 6.622,- o.b.v. 36 uur per week, schaal 9.
  • Direct een vast contract. Wij hebben vertrouwen in jou.
  • Wij werken hybride, waardoor jij, samen met je team, bepaalt wanneer je thuis of op kantoor werkt.
  • Een NS-Business Card met TreinVrij of kilometervergoeding (€ 0,22 per kilometer onbelast bij maximaal 70 kilometer retour per dag).
  • 13,61% van jouw brutosalaris in de vorm van een Individueel KeuzeBudget (IKB). Aan jou de keuze waar je dit voor inzet. Dit budget is inclusief 8% vakantietoeslag en 3,25% decemberuitkering. 
  • 170 vrije uren én de optie om tot 4 weken verlof bij te kopen vanuit jouw IKB.
Jouw inbreng
Bij ProRail vinden wij het belangrijk dat jij gewoon jezelf kan zijn. Daarom zijn wij benieuwd naar wie jij bent. Als adviseur omgevingscommunicatie breng je sowieso mee:
  • Een hbo-diploma, bij voorkeur richting communicatie.
  • Zeker 5 jaar ervaring in een communicatieadviesfunctie.
  • Ervaring met infrastructurele projecten en project- en omgevingsmanagement
  • Bereidheid om waar nodig op meerdere standplaatsen te werken, ook buiten kantoortijden.
  • Goed ontwikkelde sociale vaardigheden en voldoende omgevingssensitiviteit.
Jouw sollicitatie
Wil je als adviseur omgevingscommunicatie werken aan de toekomst van Nederland én aan die van jezelf? Solliciteer voor 20 mei. Toch eerst nog een vraag? Stel deze gerust aan Roos Bleijenburg via via de button "Solliciteer nu" op deze pagina.. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Jeroen Groot, teamleider omgevingscommunicatie in Amsterdam via 06-38012527. 
 
Snel na de sluitingsdatum krijg je onze reactie. De eerste gespreksronde staat eind mei gepland. Uitgenodigd voor het kennismakingsgesprek of vervolggesprek? Dan bestaat de kans dat we je vragen thuis een online assessment te maken als aanvulling op je cv en motivatie.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in