+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Zaandam.
Laad meer vacatures

Jurist Omgevingsplannen Zaandam

Solliciteer nu
Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)

Maandag®

  • Werving en selectie

Gevraagd

  • Fulltime
  • Universiteit of hoger
  • Medior
  • Nederlands (taal)

Aanbod

  • Vast contract
  • 4.327 - € 6.245 p/m
  • Eindejaarsuitkering, Reiskostenvergoeding

Vacature in het kort

Draag bij aan de ontwikkeling van de fysieke leefomgeving in een van de grootste gemeenten van Nederland. Als Jurist Omgevingsplannen bij de gemeente Zaanstad speel je een cruciale rol in het implementeren van de Omgevingswet, het opstellen van heldere regelgeving en het adviseren van belanghebbenden. Geniet van unieke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een thuiswerkvergoeding, een eindejaarsuitkering, en de mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling via cursussen en trainingen. Enthousiast over wat je tot nu toe hebt gelezen? Ontdek nu meer!
 

Volledige vacaturetekst

Over de functie

"Wil jij als juridisch talent bijdragen aan de ontwikkeling van de fysieke leefomgeving in Zaanstad? Word onze nieuwe Jurist Omgevingsplannen en speel een cruciale rol in het implementeren van de Omgevingswet, het opstellen van heldere regelgeving en het adviseren van diverse belanghebbenden. Een uitdagende rol waarin jouw juridische expertise en creativiteit samenkomen voor een duurzame toekomst voor deze gemeente!"

Wat ga je doen?

Op 1 januari 2024 trad de Omgevingswet in werking, en bij de gemeente Zaanstad zijn we volop bezig met het bevorderen van prachtige gebiedsontwikkelingen en het uitdagende proces van de wetgeving. De variatie aan vraagstukken maakt werken bij Zaanstad boeiend en stimulerend. Jouw expertise is van onschatbare waarde voor een succesvolle implementatie! Als juridisch specialist ben je in je element bij het grondig doorgronden van regelgeving. Voor het nieuwe omgevingsplan moeten alle regels uit de bestemmingsplannen worden omgezet naar uniforme en praktische juridische voorschriften. We zijn hier al mee begonnen en hebben een stevige basis gelegd. Met een onderzoekende en proactieve aanpak ga je systematisch door alle regelgeving heen. Je bent inventief in het opstellen van meer algemene en flexibele voorschriften voor het omgevingsplan. Vervolgens evalueer je de gemaakte keuzes grondig binnen de organisatie. Bovendien weet je deze regels effectief toe te passen in de praktijk, bijvoorbeeld bij het actualiseren van bestemmingsplannen en bij nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen, evenals bij het vertalen van beleid naar voorschriften.

Concreet ga je:

  • Advies verlenen bij complexe zaken op het gebied van het omgevingsrecht.
  • Een juridische bijdrage leveren aan de implementatie van de Omgevingswet.
  • Betrokken zijn bij het opstellen, coördineren en toetsen van regelgeving binnen het nieuwe omgevingsplan.
  • Informatie verstrekken en advies geven aan inwoners, bedrijven, collega's, bestuurders en ontwikkelaars over ruimtelijke ontwikkelingen, samen met een divers team van collega's binnen de fysieke leefomgeving.
  • Het opzetten van een team van juristen en het begeleiden van junior juristen.
  • De projectleider van de Implementatie Zaans Omgevingsplan ondersteunen.
Functie eisen

Wat vragen wij?

Of je nu een paar jaar als werkzaam bent jurist of al vele jaren ervaring hebt, je beschikt in ieder geval over de wil om je te verdiepen in de nieuwe Omgevingswet. Complexe materie weet jij kernachtig en begrijpelijk over te brengen aan collega’s, initiatiefnemers, inwoners en het gemeentebestuur. Je bent praktisch en analytisch ingesteld en weet verbanden te leggen tussen diverse regelingen binnen het omgevingsrecht. En ben je in staat maatschappelijke, politieke, bestuurlijke en financiële belangen juridisch tegen elkaar af te wegen.

Functie-eisen

  • Een afgeronde wo opleiding Nederlands Recht (Bestuursrecht Wro/Omgevingswet);
  • Minimaal 3 jaar werkervaring als jurist bij een gemeente of semi-overheidsorganisatie.

Wat bieden wij jou?

  • Een salaris tussen €4327 en €6245 bruto (o.b.v. 40 uur), afhankelijk van jouw werkervaring en opleidingsachtergrond (schaal 10A CAO-gemeenten);
  • Reiskostenvergoeding van €0,23 per gereden kilometer of thuiswerkvergoeding van €2,15 netto per dag;
  • Een eindejaarsuitkering;
  • Laptop en- /of telefoon;
  • De mogelijkheid om je via onze Maandag® Academy verder te ontwikkelen, middels cursussen en trainingen.

Enthousiast geworden over de functie? Solliciteer dan snel! Heb je nog vragen? Neem dan contact met mij via 06-83191780 of stuur een mail via de button "Solliciteer nu" op deze pagina..


Over het bedrijf

Over de gemeente Zaanstad

Zaanstad behoort tot de 20 grootste gemeente van Nederland. In 2040 is onze gemeente uitgegroeid tot een stad met ruim 200.000 inwoners. Wij willen Zaanstad mooier en sterker maken. Door te werken aan een welvarende, veilige en duurzame stad waarin Zaankanters prettig en gezond wonen, werken en recreëren. Hier werken wij elke dag aan met 1800 collega’s aan. We streven naar een vitale en inclusieve organisatie. Waar jij jezelf kan zijn en je je thuis en gewaardeerd voelt. Met ruimte om jouw unieke talent te ontwikkelen en in te zetten voor de stad.


Solliciteer

Herken jij jezelf helemaal hierin? Dan ben jij de Jurist Omgevingsplannen die past bij Maandag®. Wij kijken uit naar jouw sollicitatie. Wie weet ziet jouw maandag er binnenkort net zo tof uit als die van ons.

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in