Inge Stakenborg
Redacteur @ Werkzoeken.nl

Delen

Is een Pensioenregeling een verplichte Arbeidsvoorwaarde?

door Inge Stakenborg
7x bekeken
Dit blog is samengesteld door Werkzoeken.nl, al 10 jaar het #1 platform voor het werven van personeel in Nederland.

Is je werkgever verplicht om je een pensioenregeling aan te bieden? Veel werknemers staan voor deze vraag en bij ons krijg je er direct antwoord op.

Heb je recht op een pensioenregeling via je werkgever?

Nee, er bestaat geen wettelijk recht om je pensioen via je werkgever geregeld te krijgen. Werkgevers zijn dus ook niet verplicht om pensioenregelingen aan te bieden.

Is een pensioenregeling wel een arbeidsvoorwaarde?

Ja, een pensioenregeling behoort tot de secundaire arbeidsvoorwaarden. Deze voorwaarden zijn letterlijk extra afspraken die je met je werkgever kunt maken over, onder meer, verlof, reiskosten en dus ook pensioen.

Wanneer is een werkgever wél verplicht om een pensioenplan aan te bieden?

Je werkgever is verplicht om een pensioenregeling aan te bieden als dit in je cao staat. Zoek dus altijd in je cao naar bepalingen hierover. Mogelijk sluit je je dan aan bij een zogeheten ‘bedrijfstakpensioenfonds'.

Wat is een bedrijfstakpensioenfonds?

Een bedrijfstakpensioenfonds is een pensioenfonds van werkgevers uit één specifieke bedrijfstak, bijvoorbeeld de zorg of de techniek. Je werkgever is dan verplicht om jou een pensioenregeling aan te bieden vanuit het fonds dat bij de bedrijfstak hoort. Word je er niet meteen bij aangesloten? Je werkgever moet jou achteraf alsnog aansluiten en met terugwerkende kracht ook de achterstallige premies betalen.

Pensioenfonds of niet? Check jouw bedrijfstak

Wil je weten of jouw bedrijfstak een verplicht pensioenfonds hanteert? Check dit dan via het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Klik daar op ‘Zoek naar een cao' en zoek zo jouw cao op. Heb je al een kopie van je cao? Natuurlijk kun je deze ook bekijken op bepalingen over een verplicht pensioenfonds.

Mijn bedrijf biedt geen pensioenregeling aan. Wat nu?

Als je werkgever geen pensioen aanbiedt, kun je drie dingen doen.

  1. Je legt zelf geld opzij op een spaarrekening.

  2. Je kunt (een deel van) je geld beleggen, maar let op: aan beleggen zitten altijd financiële risico's. Je geld kan meer waard worden, maar ook (fors) minder waard. Laat je daarom altijd adviseren door een financieel expert.

  3. Je sluit een individuele verzekering af. Bijvoorbeeld een lijfrenteverzekering of levensverzekering. De voorwaarden verschillen wel per verzekering en per verzekeraar, dus neem de tijd om je op de mogelijkheden te oriënteren.

Extra tip!

Als je werkgever geen pensioen aanbiedt, kun je gaan onderhandelen over meer salaris. Zo word je toch (een beetje) gecompenseerd. De volgende mogelijkheid kan dan zijn dat je dit extra geld opspaart voor je pensioen. Dit is helemaal aan jou.

7.000+ Bedrijven zoeken via ons platform naar kandidaten als jij.

Bekijk alle vacatures