Contract:
Ken Je Rechten en Plichten

Essentiële informatie over arbeidscontracten, inclusief wat je moet weten voordat je tekent.

28 artikelen

Hoe vaak mag je Werkgever je Arbeidscontract verlengen?

Je hebt een tijdelijk contract gekregen. Maar de vraag is nu wel: hoe vaak mag je werkgever dit contract verlengen? Deze regels geven je houvast.
Inge Stakenborg 7 mei 2024

Wat is een Concurrentiebeding en wanneer krijg je dit?

Een concurrentiebeding verbiedt je om na je baan hetzelfde werk voor een concurrent te doen. Teken echter niet zomaar en lees dit eerst goed door.
Inge Stakenborg 7 mei 2024

Wat is een Geheimhoudingsverklaring?

In een geheimhoudingsverklaring beloof je jouw werkgever om geen bedrijfsgeheimen openbaar te maken. Hoe werkt dit precies en wat zijn de regels?
Inge Stakenborg 7 mei 2024

Hoe werkt Personeelskorting?

Personeelskorting krijgen klinkt aantrekkelijk. Je krijgt dan namelijk een product of dienst met korting van je werkgever. Hoe dit werkt? Lees het nu!
Inge Stakenborg 9 apr 2024

Is Reistijd Werktijd?

Officieel is reistijd geen werktijd. Voor de uren die je reist van je woning naar je werk, word je dus ook niet betaald. Toch zijn er uitzonderingen.
Inge Stakenborg 9 apr 2024

Wat is een Intentieverklaring?

Een intentieverklaring vraag je aan als je nog geen vast contract hebt, maar wel een hypotheek wilt hebben. Wat moet je doen en waar let je op?
Inge Stakenborg 9 apr 2024

Het Fasensysteem: wat is het en hoe werkt het?

Als je werkt als uitzendkracht voor een uitzendbureau, dan val je onder het zogeheten ‘fasensysteem’. Wat is dit precies en wat kun je verwachten?
Inge Stakenborg 9 apr 2024

Wat is beschermende Kleding?

Beschermende kleding is werkkleding die jou beschermt terwijl je aan het werk bent. Maar over wat voor kleding hebben we het en wie betaalt ervoor?
Inge Stakenborg 9 apr 2024

Wat zijn Volksverzekeringen?

Volksverzekeringen zijn verplichte sociale verzekeringen. Als werknemer betaal je hiervoor dus altijd een verplichte premie. Hoe zit dat precies?
Inge Stakenborg 23 mrt 2024

Wat is AOW en heb ik er later Recht op?

AOW staat voor Algemene Ouderdomswet. Dit is een basispensioen dat je krijgt van de overheid. Maar wanneer heb je er recht op? Lees het direct!
Inge Stakenborg 23 mrt 2024

Wat is een WGA Hiaat Verzekering?

Als je een uitkering krijgt van het UWV kun je geld tekortkomen. Dit kun je ondervangen door een WGA-verzekering af te sluiten. Is dit iets voor jou?
Inge Stakenborg 11 mrt 2024

Proeftijd: Hoe werkt het?

Je begint aan een nieuwe baan, maar je moet van je werkgever eerst een proeftijd doorlopen. Welke rechten en plichten horen hier voor jullie bij?
Inge Stakenborg 11 mrt 2024

Heb ik Recht op een Maaltijdvergoeding?

Als je moet overwerken of op dienstreis gaat, heb je dan recht op een maaltijdvergoeding? In principe wel, maar er zijn veel regels aan verbonden.
Inge Stakenborg 11 feb 2024

Heb ik Recht op gratis Koffie en Thee op de Werkplek?

Een gratis kopje koffie of thee op het werk maakt je dag weer net wat plezieriger. Maar heb je eigenlijk wel recht op dat gratis kopje warme drank?
Inge Stakenborg 11 feb 2024

Wat is het Individueel Keuzebudget (ikb)?

Het individueel keuzebudget (ikb) krijg je van je werkgever om in te zetten op door jouzelf gekozen arbeidsvoorwaarden. Lees nu hoe dit precies werkt.
Inge Stakenborg 4 jan 2024

Wat is het Cafetariamodel?

Het cafetariamodel is een pakket van verschillende beloningen van werkgevers voor werknemers. Hoe werkt dit precies? En waaruit kun je dan kiezen?
Inge Stakenborg 4 jan 2024

Wat zijn Werknemersverzekeringen en wat heb je eraan?

Als je in loondienst werkt, dan verzekeren werknemersverzekeringen je tegen verlies van inkomen als je ziek, werkloos of arbeidsongeschikt raakt.
Inge Stakenborg 4 jan 2024

Verzekeringen in de Secundaire Arbeidsvoorwaarden

Met je werkgever overleg je misschien over verzekeringen in je secundaire arbeidsvoorwaarden. Maar over welke precies? Hier staan de bekendste.
Inge Stakenborg 4 jan 2024

Welke Secundaire Arbeidsvoorwaarden zijn er?

Secundaire voorwaarden horen bij jouw privéleven en werkende leven te passen. Maar welke zijn er om met je werkgever te bespreken? Bekijk de lijst.
Inge Stakenborg 4 jan 2024

Wat zijn Flexibele Arbeidsvoorwaarden?

Flexibele arbeidsvoorwaarden zijn secundaire arbeidsvoorwaarden die je als werknemer zelf uitkiest. Maar wat spreek je hierover af met je werkgever?
Inge Stakenborg 4 jan 2024

Is een Pensioenregeling een verplichte Arbeidsvoorwaarde?

Is je werkgever verplicht om je een pensioenregeling aan te bieden? Veel werknemers staan voor deze vraag en bij ons krijg je er direct antwoord op.
Inge Stakenborg 4 jan 2024

Thuiswerkovereenkomst: Wat spreek je af met je Werkgever?

In een thuiswerkovereenkomst staan afspraken die je met je werkgever maakt over het thuiswerken. Wat zijn dit precies voor afspraken?
Inge Stakenborg 1 dec 2023

Fiets van de Zaak: Hoe werkt het?

Wil je graag een fiets van de zaak gebruiken? En wil je hier ook privé mee rijden? Bekijk hier wat je allemaal met je werkgever moet regelen.
Inge Stakenborg 1 dec 2023

Recht op Thuiswerken

Wil je graag thuiswerken, maar weet je niet of je hier recht op hebt? We leggen uit waar je naar moet kijken en hoe je een aanvraag indient.
Inge Stakenborg 1 dec 2023

Auto van de Zaak? Dit zijn jouw Rechten en Plichten

Wat zijn je rechten en plichten als je in een auto van de zaak rijdt? Leer meteen meer over het gebruik, het onderhoud, de verzekering en de aansprake...
Inge Stakenborg 17 nov 2023
Pagina 1 van 2
check