+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Eindhoven.

Persoonlijk Begeleider Complex, Perelaer 13 Eindhoven

Solliciteer nu
Solliciteer als één van de eersten
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer als één van de eersten

Lunet

Gevraagd

  • 28 - 32 uur
  • Junior/Medior/Senior

Aanbod

  • Vast contract
  • 2.766 - € 3.861 p/m
  • Eindejaarsuitkering

Vacatureomschrijving

Heb jij daadkracht, lef en een zorghart dan zijn we op zoek naar jou!
De cliënten op onze locatie uiten zich verbaal en fysiek op een manier die voor een ander vaak moeilijk te begrijpen is. Dit is vaak een uiting van onrust, onduidelijkheid en/of ongemak. Daar ligt dan ook de grootste uitdaging wanneer jij onze nieuwe collega wordt, want het is aan jou om de achterliggende hulpvraag achter dit gedrag te herkennen en hier adequaat op te reageren. Daarnaast ben je als Persoonlijk Begeleider verantwoordelijk om met al de betrokkenen te komen tot passende begeleidingslijnen voor de cliënt. Durf jij deze uitdaging met ons aan te gaan? Dan maken wij graag kennis met jou!


Werkplek

Perelaer 13 is gelegen op woonpark Eckartdal in Eindhoven. Hier wonen 4 cliënten, 4 mannen met daarbij 1 cliënt met bijna constante één-op-één begeleiding. Onze cliënten zijn o.a. gediagnosticeerd met autisme, NAH, hechtingsstoornis en dwangmatig handelen. Dit leidt tot complex gedrag met de daarbij komende problematieken zoals stemmingswisselingen, impulsiviteit, verlatingsangst, identiteitsproblemen en zelfbeschadiging. De groep heeft behoefte aan een duidelijke structuur, maar daarnaast willen we ook de begeleiding in groepsverband meer en meer in gaan zetten. Je zult dus de balans moeten vinden tussen het volgen van de individuele dagprogramma’s en het bieden van nabijheid in de groep.

Binnen de woning kom je naast verbale agressie, ook in aanraking met fysieke agressie. Je komt regelmatig voor onvoorspelbare situaties te staan. Dit vraagt durf en lef van jou als begeleider. Je staat er niet alleen voor, maar er wordt wel van je verwacht dat je in deze situaties durft te handelen. Je krijgt hierbij ondersteuning van collega's uit jouw team en we werken met persoonsalarmering. Daarnaast krijgt iedere nieuwe medewerker een 3-daagse training fysieke weerbaarheid en ieder jaar krijg je van Lunet een opfriscursus waarin ook de nieuwste technieken worden besproken. Zo weten wij allemaal hoe wij moeten handelen in deze situaties en kunnen we hier ook samen op 1 lijn in staan. 
Ons team is in opbouw, professioneel en continue in ontwikkeling. Er wordt gestreefd naar openheid en transparantie in communicatie en deze kwaliteiten zijn dan ook zeer welkom. We zijn bij voorkeur op zoek naar een ervaren collega die sterk in zijn schoenen staat en zijn of haar visie over onze cliënten kan delen met de rest. Iemand die de achterliggende hulpvraag kan herkennen in de fysieke en verbale agressie van de cliënt. Daarbij vinden wij het fijn wanneer iemand een open houding heeft, initiatief neemt en uitingen van complex gedrag als een uitdaging ziet.


Functie

Als Persoonlijk Begeleider draag je zorg voor het opstellen van het persoonlijk plan van de aan jou toegewezen cliënten. Samen met de cliënt, je collega’s en andere betrokkenen stem je de inhoud van het plan af op de behoeften van de cliënt. Binnen het team maak je de doelen en richtlijnen uit het persoonlijk plan bespreekbaar. Je geeft je collega’s feedback op de uitvoering en ondersteunt je collega’s daar waar nodig. Daarnaast draag je zorg voor een regelmatige evaluatie van de plannen in samenspraak met alle betrokkenen. 
Naast de taken die je hebt rondom het persoonlijk plan begeleid en verzorg je de cliënten volgens de richtlijnen die staan beschreven in het persoonlijk plan van de cliënt. Ten slotte behoort het uitvoeren van diverse werkzaamheden op het gebied van praktische ondersteuning binnen het team, zowel algemeen als cliëntgericht, tot je taak en draag je zorg voor de nodige overdracht en verslaglegging.


Wij bieden jou
  • Een afwisselende baan waarin je werkt met leuke cliënten en collega's
  • Een werkplek waar geen dag hetzelfde is
  • Een werkplek waarin je nieuwe werk- en leerervaringen op kunt doen
  • Ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling
  • Een jaarcontract voor gemiddeld 28 tot 32 uur per week
  • Vooruitzicht op contractverlenging voor onbepaalde tijd
  • Salaris conform CAO Gehandicaptenzorg FWG 45 van minimaal €2766,- en maximaal €3861,- bruto per maand. De inschaling is afhankelijk van je relevante werkervaring
  • Vakantiegeld (8%), een eindejaarsuitkering (8,33%) en ORT
  • 2-daags introductieprogramma
  • Een ruim aanbod aan doelgroepgerichte scholing
  • Toegang tot meer dan 100 online-trainingen
  • Pluspakket met keuzeregelingen, zoals fietsplan en korting op sporten
Wij vragen

Goed Leven voor de Cliënt, Mooi werk voor de medewerker, Gezonde Organisatie:

Dit betekent:

  • Durf/ Lef:  Durf nieuwe stappen te maken of juist nieuwe activiteiten uit te proberen. Iemand die hierbij de grens opzoekt van cliënten ondanks dat dit gedrag kan veroorzaken. Kortom je gaat een stap verder en gaat op zoek naar groei. Dit alles wel onder duidelijke afspraken en lijnen vanuit cliëntbegeleider of gedragsdeskundigen.
  • Rust/ stressbestendig: Straal rust uit. Ook in situaties waarin het onvoorspelbaar en spannend dreigt te worden. De-escalerend kunnen werken.
  • Vertrouwen: Straal vertrouwen uit op het moment dat je de (nieuwe) lijnen volgt en nieuwe activiteiten of begeleidingslijnen wilt uitzetten. De cliënt zal dit vertrouwen sneller bij jou zoeken op het moment dat je dit zelf ook uitstraalt.
  • Empathie: Leef je in in de belevingswereld van de cliënt. Verdiep je in de problematiek en de hulpvraag  van de cliënt zodat je de juiste aansluiting kunt maken.
  • Flexibel/ meebewegen: Improviseer, pas aan en voel aan hoe te handelen bij veranderende situaties en uitzonderingen.
  • Systemisch werken: Weet wat er van je gevraagd wordt binnen systeemgericht werken en denk vooruit aangaande de zorgvragen van de cliënten. Inzicht hebben van het belang van het betrekken van verwanten.
  • Zien: Iemand die graag de vraag voor wil zijn. Jij gaat naar de cliënt en je zorgt er eigenlijk voor dat hij niet naar jou toe hoeft te komen. Je verdiept je in wie je voor je hebt als persoon i.p.v. iemand met zijn beperking.
  • Verbinding: Daarnaast is het belangrijk dat een begeleider in staat is om met deze groep de onderlinge verbintenis te vinden op een vrije en vertrouwelijke manier. Verbinding weet te maken met collega-groepen en het netwerk.
  • Lange Adem!: Het is een beweeglijke cliëntengroep met voor elke cliënt ups en downs. Deze kunnen zich ook op de persoon richten wat veel geduld en acceptatie van een begeleider vraagt. Kortom P13 is een groep volop in ontwikkeling op cliënt niveau waarin nog veel te behalen valt. En hier is een begeleider die ideeën heeft en out of de box kan denken erg belangrijk.

Natuurlijk ben jij in het bezit van een diploma zorg en welzijn minimaal niveau 4.

Wij vragen van al onze nieuwe medewerkers om een “Verklaring Omtrent Gedrag” te overhandigen voor hun functie binnen Lunet zorg.


Over de organisatie
Lees hier meer over wie wij zijn en wat wij doen

Solliciteer

Je kunt bij ons solliciteren door je cv te uploaden. Een motivatiebrief is niet nodig. Binnen vijf werkdagen nemen wij contact met je op. Je kunt solliciteren via de button op deze pagina.

De vacature sluit op het moment dat we een geschikte kandidaat hebben gevonden.

Voor inhoudelijke vragen Neem voor meer info contact op met Tanja van Gansewinkel - Joosten (Teamleider) via 06-23872628.

Vanuit de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg en daarbij horende vergewisplicht, zijn wij verplicht om te controleren of een nieuwe medewerker geschikt is om zorg te verlenen aan onze cliënten. Deze screening is onderdeel van ons selectieproces.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in