+30 km
Uren
Opleiding
Dienstverband
Ervaring
Salaris
Datum
Bedrijfstype
Zoek vacatures
Soortgelijke vacatures omgeving Amersfoort.
Laad meer vacatures

Officemanager Amersfoort

Solliciteer nu
Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)
Opslaan
Solliciteer nu
Opslaan
Delen
  Solliciteer via Werkzoeken.nl (zonder cv)

Kei Uitzendbureau

  • Uitzendbureau

Gevraagd

  • 24 - 40 uur
  • Universiteit of hoger
  • Senior
  • Nederlands, Engels (talen)

Aanbod

  • Vast contract

Vacature in het kort

Duik in de wereld van General Counsel Netherlands als Officemanager, waar je een sleutelrol speelt in de organisatie van diverse evenementen en de groei van het kennisnetwerk. Geniet van de flexibiliteit van thuiswerken op een vaste dag, terwijl je samenwerkt in een klein, innovatief team. Deze rol biedt een unieke kans om je organisatorische talent en Excel-vaardigheden in te zetten binnen een inspirerende omgeving. Wil je meer weten? Lees verder voor het complete beeld!
 

Volledige vacaturetekst

Onze opdrachtgever gevestigd in Amersfoort is in verband met uitbereiding opzoek naar een Officemanager. Ben jij een organisatietalent? Ben jij zelfstandig? Hou je van klantcontact en heeft Excel geen geheimen voor jou? Dan ben jij de kandidaat die wij zoeken!

Bedrijfsprofiel:
General Counsel Netherlands is een groeiende beroepsorganisatie en het creatieve kennisnetwerk voor eindverantwoordelijke bedrijfsjuristen in Nederland. Het is hét platform waar General Counsel van de meest uiteenlopende ondernemingen elkaar ontmoeten, verder helpen en kennis delen. Alles over ons kan je lezen op en

GCN organiseert verschillende activiteiten, zoals congressen, denktanks, intervisies en 1x per jaar een hoogwaardig academisch mini-MBA. Ook is er een award verkiezing, een benchmarkonderzoek en een magazine. We geven nieuwsbrieven uit en hebben een up-to-date website. 

Wat ga je doen:
Je hebt een verscheidenheid aan verantwoordelijkheden. Zo organiseer je zelfstandig ruim 30 intervisies per jaar, inclusief de locaties en alles er omheen. Daarnaast help je mee bij de verdere groei van het aantal aangesloten leden, bij de nieuwsbrieven, bij het up-to-date houden van de website en bij de organisatie van de GCN-congressen. Je onderhoud zelfstandig relaties met leden en partners. Daarnaast ben je van het begin tot het einde de spin in het web van het mini-MBA.


Wat breng jij als Officemanager
  • 3 a 10 jaar relevante werkervaring
  • Vaardig en snel kunnen werken met Microsoft Office, bij voorkeur ook met Wordpress;
  • Je kan zelfstandig en nauwkeurig werken;
  • Je bent flexibel en een echte aanpakker;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse- en Engelse taal;
Wat bieden wij vanuit Kei Uitzendbureau

Functie voor tenminste 24 uur in de week;
Een afwisselende baan;
Thuis werken is mogelijk op 1 vaste dag in de week;
Een leuk en klein team dat blijft innoveren en investeren;
We hebben een fijn kantoor vlak bij de A1 in Amersfoort; 
Goede arbeidsvoorwaarden.

Woon je in de omgeving en ben jij van deze vacature enthousiast geworden? Wacht niet langer en solliciteer direct bij Kei Uitzendbureau!



Bedrijfsomschrijving

Ons team heeft ruime expertise in de uitzendbranche. Zowel in uitzenden, werving & selectie, detacheren en salarisadministratie. Als regionaal uitzendbureau gevestigd in Amersfoort, Harderwijk & Apeldoorn kunnen wij als geen ander service en begeleiding bieden, waarbij flexibiliteit en deskundigheid gepaard gaan met een goed tarief voor de klant en goede arbeidsvoorwaarden voor de uitzendkracht. Kei Uitzendbureau heeft zich hiernaast gespecialiseerd in enkele diensten en branches, zoals operators, oproepwerk en factoring.
Vacature opslaan
 Vacature delen
Sluit
Je notitie is succesvol opgeslagen
Voeg een notitie toe aan deze vacature
Opslaan
Sluit
Bedankt, je melding is verstuurd
Rapporteer deze vacature
Leg kort uit waarom je deze vacature rapporteert:
Versturen
Terug naar vacatures
Sluit
Kies 1 of meer
Sluit
Vacature opgeslagen
Klik op het hartje bovenaan de pagina om je opgeslagen vacatures te zien.
Terug naar vacatures
Sluit
Vul een in